Muffiny bananowe z borówkami
SKŁADNIKI:
- trzy dojrzałe banany (w tym przypadku takie nie były),
- 125 ml oleju,
- 2 jaja,
- 250 g mąki pszennej,
- 0,5 łyżeczki sody,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 100 g cukru (ja dodałam trzcinowy)
Mieszamy w misce suche składniki, w drugiej olej i jaja - wszystko łączymy w jednej misce razem z rozgniecionymi widelcem bananami i do foremek bądź formy na muffiny. Na wierzchu mój syn ułożył borówki, które mamy zamrożone na takie okazje.
200 stopni C i 20-25 minut.
Przepis w oryginale (znaleziony kiedyś w internecie) zakłada dodanie 150 g czekolady pokruszonej a nie ma w nim borówek. Przepis super, kiedy mamy banany, których nikt nie chce już zjeść a coś by się zjadło na szybko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz